Nyheder

LOOP CITY bliver levende laboratorium for selvkørende busser

Selvkørende fremtid i LOOP CITY?

Forkvinde for LOOP CITY og borgmester i Gladsaxe Kommune, Trine Græse, og Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune, kørte fremtiden i møde i en selvkørende bus under offentliggørelsen af LOOP CITY’s nye ambitiøse og spændende TUPPAC-projekt. Projektet skal teste selvkørende busser til “first mile – last mile” med fokus på teknologiske løsninger, forvaltning og offentlig-privat samarbejde.

Når Hovedstadens Letbane bliver en realitet i LOOP CITY’s ti kommuner, bliver det ekstra bekvemt for borgere og pendlere, der får et nyt køretøj, nemlig selvkørende busser, der skal tranportere det sidste stykke vej fra stationerne. Busserne skal sikre, at fremtidens kollektive transport hænger bedre sammen, er mere fleksibel og bæredygtig. Busserne skal gøre det nemmere at komme til og fra de kommende letbanestationer.

Det ambitiøse projekt er støttet af EU og er et samarbejde mellem LOOP CITY, Gate21, Albertslund og Gladsaxe Kommuner, Nobina Technology, IBM, DTU og Roskilde Universitet.

TUPPAC står for Transforming Urban Planning Providing Autonomous Collective Mobility

Selvkørende busser skal testes i LOOP CITY i nyt stort projekt.

Del på:

Share Share Share Share